View Thread
 Print Thread
Windows 7 - Windows baru lepas Vista
zyker
baik pakai linux..lagi best..macam
"Life is a waterfall..."
 
microsoft
Graphic dan Spec req
=============

XP:
1) Graphic x menarik dan tak makan banyak GPU
2) Sys req rendah (64 MB pun dah boleh run XP)
3) Senang nak dipiratekan (walaupun MS buat WGA)

VISTA:
1) Graphic cun dan makan banyak GPU
2) Sys req tinggi (512MB yang paling minimum..
3) Susah nak dipiratekan (susah nak install)

Untuk windows 7, sy belum lagi install kat laptop, tp dah download ler...nanti sy comment
 
http://www.learning2u.info
andromeda
@zyker: linux apa? ubuntu?

@MS: rajin2... Cool
From M31 with blazin' supernovas at the speed of light...
 
andromeda
uuuuu~~~~
lama xupdate...
apa2 pun Release Candidate dah kuar...
tak lama dah...
huhuhuhu....
From M31 with blazin' supernovas at the speed of light...
 
andromeda
i212.photobucket.com/albums/cc284/akulahwei/Windows%207/capture_12052009_14564050.png

screen shot desktop windows 7 Release Candidate 1
~sori xde aero... hu3.. guna la yg basic... Sad

nantikan review+update... insya allah
Edited by andromeda on 12. May 2009 15:20
From M31 with blazin' supernovas at the speed of light...
 
andromeda
Huh? Benda pa tu? ISO?
ISO ni sebenarnya format fail yg selalu org letak kat internet sbg ganti sebiji DVD/CD fizikal... [ada jwpn yg lg bagus jgn lupa letak plak!]

Cena pun masuk la www.windows7.com

i212.photobucket.com/albums/cc284/akulahwei/Windows%207/WelcometoWindows7_1242397062328-1.png

Taukan nak klik apa...

i212.photobucket.com/albums/cc284/akulahwei/Windows%207/Windows7ReleaseCandidateCustomerPre.png

Bla...bla...bla.... tapi cena pun mesti download+complete download sebelum Julai 09...kalau x bye2....

skrol ke bwh...

i212.photobucket.com/albums/cc284/akulahwei/Windows%207/Windows7ReleaseCandidateCustomer-1.png

mmm... pilihlah bahasa yg nak try... pastu 32-bit/64-bit... mostly byk mesin skrg bley support 64-bit... tapi nak selamat 32-bit pun OK la..

Klik Go.

Akan ada login prompt la. Sapa ada akaun Hotmail/Mail Live bley isi, tapi sapa yg xdak kena wat baru. www.hotmail.com

i212.photobucket.com/albums/cc284/akulahwei/Windows%207/Windows7RC64-bit_1242396221731.png

Dpt key...

Klik download...

Save la kat folder. Keluar window ni pulak...

i212.photobucket.com/albums/cc284/akulahwei/Windows%207/capture_15052009_220709-1.png

Em... bergantung kepada speed connection... benda ni mgkn amik masa berjam2... tapi klau download tu stuck kan... bley close window tadi dan ada icon baru kat desktop...

klik saja dan download tadi sambung balik...

anyway great guys la MS ni..depa wat parallel downloader.. so at most 4 pieces of data simultaneously downloaded! tapi sapa2 yg dlm wifi (um... share sama family/kwn2)... sgt TAK DIGALAKKAN download ni masa peak hour... fuh skali connection org lain pun dia pukul habis....

Tu je la. Insya allah, TBC...
From M31 with blazin' supernovas at the speed of light...
 
microsoft
Memang best, banyak function dalam RC tapi yangs edehnya kena tunggu setahun lagi la..nampak cam rumours yang mengatakan Windows 7 keluar Oktober 2009 tak benar sama sekali...

nampak cam sebelum download, kat Technet ada tulis yang menda ni expired 1 June 2010

[img]http://www.smkttdijaya.net/official/vistauser/webs.jpg[/img] is not a valid Image.

Diperbesarkan....

[img]http://www.smkttdijaya.net/official/vistauser/webs2.jpg[/img] is not a valid Image.

The RC will expire on June 1, 2010...nampak lepas tu mesti ada RC2 dan maybe RC3*...mesti software ni kuar awal tahun 2011 atau pertengahan 2011...

*itupun kalau microsoft ambil kira feedback RC user dia la..ahaks!
 
http://www.learning2u.info
microsoft
Ya! Akhirnya windows vista sp2 keluar juga.. Boleh didownload melalui Windows Update dan MICROSOFT DOWNLOAD centre : http://www.micros...laylang=en

[img]http://www.smkttdijaya.net/images/winsp2.jpg[/img] is not a valid Image.
Edited by microsoft on 27. May 2009 06:19
 
http://www.learning2u.info
andromeda
@microsoft:
ok...mgkn ada btolnya gak ShockShockShockShock
tahle...xsabar nak tunggu... GrinGrinGrin

anyway epi bufday SmileSmileSmileSmile
From M31 with blazin' supernovas at the speed of light...
 
system_admin
ekceli, Windows 7 neyh lebey kurang mcm Windows XP la jgk.. Tp bkn interfere or appearence dia ek.. Dia punya development mcm tuh ar.. After Windows Me yg dlu tue pun, x smpai beberapa thn ja dh kuar Windows XP.. So, kt sini juz nk samakan mcm Windows 7 la jgk... After beberapa tahun ja Windows Vista kuar, tup2 Windows 7 plak.. x mustahil tuh... xkira la Windows Vista neyh baru SP1, tp klu nk ikutkn, Windows ME dulu smpai mana?? xbyk pun.. So, nie suma adalah kaedah Microsoft nk ambik untung ja.. Windows Vista tuh ekceli sebahagian drpd development projek Windows 7 gak... Dlm penghasilan Windows 7 neyh, diorang ada uat Codename utk projek diorang.. Before neyh Windows 7 pkai nma Windows Vienna n ada lg codename dia before2 tuh... Same like Vista, before neyh pun ada pkai codename Longhorn... After perbincangan, baru la diorang letak nama Vista.. So, sapa yg pkai Vista tuh nsib korang la... Sma la dgn sapa yg pkai Windows Me dlu... Smile
 
andromeda
news.softpedia.com/images/news2/Windows-7-Box-Art-Pops-Up-on-Microsoft-Store-2.png

Kotak Windows 7???
Hehehe...
softpedia.com
From M31 with blazin' supernovas at the speed of light...
 
system_admin
Windows 7 versi penuh dijangka dipasarkan 22 Oktober 2009..
Final RC yg terdekat yg dikeluarkan untuk Windows 7 pada bulan Mei lepas... Windows Vista akan dipanjangkan tempoh dalam proses servis dan penyelenggaraan sehingga 2010.. Maklum balas dari pengguna yg telah memuat turun versi Release Candidate Windows 7 mendapat respons yg baik.. Cybernetnews || Cnet
Edited by system_admin on 10. June 2009 01:09
 
microsoft
@system_admin;


40% saya rasa mungkin la dia kuar bulan 22 Oktober 2009 ni tapi saya rasa tu mesti utk system manufacturer dan beberapa bulan/tahun kemudian baru direleasi untuk retail store.

same la cam versi win sbelum ni, Vista contohnya, Original Equipments Manufacturer dpt bulan 11/2006 dan keluar kat retail store/public 30 Januari 2007...

maybe la...

ps: kepada poster-poster mesej selepas ini diharap tidak menyediakan link mati yer....banyak link yang bila klik, ada webpage keluar tapi dia tulis INTERNET EXPLORER CANNOT DISPLAY THE WEBPAGE
 
http://www.learning2u.info
andromeda
@microsoft:
salah sorg MVP Microsoft (bkn awak yer Pfft) kata: http://community....-2009.aspx

tunggu!!! Pfft
From M31 with blazin' supernovas at the speed of light...
 
system_admin
@microsoft

terima kasih atas info yg diberikan.. Mengikut maklumat yg diuar-uarkan oleh CEO Microsoft and Software Engineering Microsoft itu sendiri yg diperoleh.. Semuanya nnt terletak kpd maklumat yg diberikan.. Harap maklumSmile
 
system_admin
Untuk makluman semua, Microsoft Windows 7 Ofiicial OS dijangka akan memasuki pasaran pada 22 Oktober 2009 ini..

Sumber : Windows Team Blog
Edited by system_admin on 02. July 2009 00:48
 
microsoft
NANTIKAN KEMUNCULAN NYA...22 OKTOBER 2009 INI

Sesiapa yang berminat untuk pre-order, boleh visit www.microsoft.com/store . Dpt 50% discount, lepas korang pre-order..dia akan htr menda tu kat rumah..aku dah buat dah preorder..

Windows 7 Professional...dpt 50% discount utk upgrade version
 
http://www.learning2u.info
Najib
utk pgetahuan smua, slh satu kwn saya dkt kolej dh pkai windows 7 release candidate.
amazingly, dia ckp performance lebih smooth drpd pkai windows xp, dan jauh lbih smooth drpd vista. (vista mmg lembap pon)

so, ramai2 bli lah windows 7... GrinGrinGrinGrinGrinGrinGrin
[img]http://www.naruto-arena.com/images/myplayercard/785700.jpg[/img] is not a valid Image.
 
windows 7 the best software
 
Jump to Forum: